fbpx

Ook toe aan een nieuw project?

info@divium.nl

d. Divium

Hoorn 77,
2404 HH – Alphen Aan Den Rijn
+31 6 392 327 47

Naar boven

Divium

  /  Webdesign   /  Waarom bezoekt niemand mijn website?

Há, de vraag waar bijna iedere ondernemer een antwoord op wilt.
Je hebt een website laten maken (Hopelijk bij ons).
Het ziet er mooi uit, je teksten kloppen, maar je klanten bezoeken je maar niet.
Waarom? Het klopt allemaal… toch?

Newsflash. Het is niet zo makkelijk. Maar je hebt de eerste stap in ieder geval gezet.
Je hebt namelijk een website laten maken. Een website deze dagen kan je echt niet missen. Je zou bijna zeggen dat het verplicht is..

Het is je beste hulpmiddel voor zakelijke marketing. Namelijk, iedereen is online deze dagen.
Zelfs je Oma gebruikt Google.. Ja, je oma.. en als je de websites van haar favoriete bedrijven bekijkt, kan je er echt wel zeker van zijn dat ook je oma een slechte website zal herkennen.

Anyways, een website hebben is niet meer genoeg. Je moet een website hebben die je doelgroep graag wilt bezoeken.
Ik hoor je al denken, maar die heb ik toch? Waarom bezoeken ze mijn website niet dan?
Misschien heeft je website nooit echt veel bezoekers aangetrokken, of had je een keer geluk en bezochten je klanten massaal je website. No worries, wij gaan je helpen met een aantal tips die je hieronder kunt lezen.

1 – SEO

Als het gaat om meer bezoekers, zal elke webdesigner je vertellen dat je moet beginnen aan je SEO. Toevallig hebben we daar laatst een leuk artikel over geschreven, die je hier kan lezen.

Het begint allemaal wanneer iemand naar je bedrijf zoekt op Google.
Als je website goed geoptimaliseerd is, kunnen die kleine webcrawlers van Google je website vinden waardoor je website ook vindbaar word in Google.
Wanneer die niet goed geoptimaliseerd is, gaan ze je niet vinden en kom je helemaal op pagina 10 terecht. Waar niemand kijkt. En dat willen we niet.

Aangezien de meeste mensen nauwelijks voorbij de eerste pagina’s komen op Google, kan een gebrek aan optimalisatie zijn waarom je bezoekers je website niet bezoeken.

2 – SOCIAL MEDIA

Als je nauwelijks te vinden bent op social media, kan dit ook het probleem zijn.
Er zijn veel manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen, Social Media is een van de makkelijkere.
Dat betekent niet dat je gebruik moet maken van elk social media kanaal dat er is.
Kies er een of twee die echt voor je bedrijf werken en gebruik ze om meer bezoekers naar je website te krijgen, te informeren en een branding op te bouwen.

Besteed je het liever uit? Reggie van valpoort marketing helpt je hier graag mee.
Van groot tot klein bedrijf kun je bij hun terecht voor al je social media marketing.

3 – MOBILE FRIENDLY

Een van de belangrijkste punten is dat je website goed werkt op mobiel. Als je website namelijk niet goed geoptimaliseerd is voor mobile, krijg
je waarschijnlijk niet het aantal bezoekers dat je wilt. Het is eigenlijk heel simpel. Als je website er slecht uitziet op een mobiel apparaat, klikken mensen weg en zie je ze nooit meer terug. En onthoud.. je oma zit nu ook op het internet haar favoriete websites te bezoeken.

Onze laatste tip lijkt misschien een beetje op reclame, maar het is waar. Je website moet eruit zien alsof het door een professional is gemaakt. Niet door een amateur.

Je website is namelijk de weerspiegeling van je bedrijf. Ik bedoel, je gaat toch ook niet bij een restaurant eten wat er niet echt hygiënisch uitziet of
iets kopen van iemand in een donker steegje dat moeilijk te vinden is.

Verwacht niet dat je klanten je producten zullen kopen in een online versie van dat steegje. Kom daarom goed over, met een goede website.

Daarnaast zijn er nog een paar andere manieren waarop je bezoekers kunt aantrekken. Zaken als pay per click (PPC) -marketing kunnen werken totdat je SEO begint te werken, mond op mond reclame en e-mailmarketing die je website promoten, kunnen er ook voor zorgen dat je meer bezoekers krijgt.

Design staat voorop. Als je een webdesign professional nodig hebt, kan je ons gerust bellen en zullen we kijken wat we voor je kunnen betekenen.